børn med cykelhjelm

Derfor skal du bruge cykelhjelm


Det kan være noget så rart at tage cyklen, når man skal transportere sig. Man får frisk lyst, og så går det en del hurtigere, end hvis man skal afsted på gåben. Men netop fordi det går så hurtigt, er det vigtigt at beskytte sig, når man begiver sig ud på cykelstien. Læs med om, hvorfor det er så vigtigt at bruge cykelhjelm.

Det ser overhovedet ikke sejt ud

Der er mange gode grunde til at bære cykelhjelm, men at det ser sejt ud, er ikke en af dem. Nej, det ser måske ikke særlig sejt ud at cykle med cykelhjelm, men derfor bør du helt sikker gøre det alligevel. Men faktisk så er der også efterhånden en del cykelhjelme, der ikke ser helt så dumme ud at have på. Du behøves du ikke købe en cykelhjelm i en stærk farve, du kan sagtens vælge én, der ser nogenlunde neutral ud, og så er der desuden flere og flere, der tager det kloge valg om at vælge at cykle med cykelhjelm, så du er ikke helt alene om det. Køb en billig cykelhjelm online her og find én, som du kan holde ud at skulle ses med på.

mtb cykelhjelm

Hjernen er dit vigtigste organ

Det er vigtigt, at alle vores organer fungerer, for at vi kan leve godt. Men det allervigtigste organ vi besidder, er hjernen. Det kan godt være, at du tænker, du ikke bruger hjernen så meget i dit arbejde, men du bruger den jo faktisk konstant, uanset hvad du laver. Selv hvis du er håndværker, skal du bruge din hjerne for at udregne og lave flotte resultater, så det er altså ikke kun akademikeren, der skal passe på sit hoved.

Store konsekvenser

Ved du overhovedet, hvor store konsekvenser det kan have, hvis du vælger at cykle uden cykelhjelm? Der er nogle, der har oplevet styrt uden cykelhjelm, som får en meget slem hjernerystelse. Hvis du får en meget slem hjernerystelse, så kan det have en enorm indvirkning på dit liv. Du elsker måske at ligge under dynen og se serie? Det er ikke sikkert, at du kan det, hvis du har fået en hjernerystelse. Samtidig er der også en masse gode ting, du ikke må spise, hvis hjernen er skadet. Du kan få besked om, at du skal skære helt ned på sukkeret – og er du lækkersulten – ja så må du tage en banan, men du må kun få én om dagen, fordi der stadig er frugtsukker i. Det kan også være, at du får besvær med at læse og skrive, fordi hjernen arbejder meget mere langsomt, end du er vant til. Du kan også komme til at opleve slemme migræneanfald, hvis du læser i for lang tid ad gangen.

Konsekvenser for resten af livet

Men det kan være meget værre end en hjernerystelse. Cykler du uden cykelhjelm, og vælter du, så kan du også få en decideret hjerneskade. Hvis du får en hjerneskade, så er det ikke sikkert, at du nogensinde bliver dig selv igen.