hundehalsbånd

Mange har fået hund i 2020

Året 2020 blev desværre domineret af en virus. Den påvirkede os alle sammen. Den ændrede vores liv. Det var ikke kun dem, der blev smittet, der mærkede virussen. Det gjorde vi alle, og det bliver et år, vi aldrig glemmer.

Virussen sendte mange mennesker hjem, og det gav mange en mulighed. For dem, der i noget tid havde overvejet at få en hund, bød hjemsendelsen på en unik mulighed. Mange kunne nu anskaffe sig en hund og være hjemme hos den, indtil den var faldet til i sit nye hjem. For mange mennesker blev 2020 altså også et år, der ændrede deres liv positivt.

Udstyr til hund

Har du anskaffet dig en hund, så ved du, at der følger mange flere anskaffelser med. Du kan ikke nøjes med at købe hunden. Der bliver brug for en del udstyr og selvfølgelig mad til den. For ikke at tale om dyrlægeudgifterne. Det er dyrt at have hund.

Der findes næsten uendeligt meget udstyr til hunde. Noget af det er mere vigtigt og uundværligt end andet. En af de ting, du ikke kan undvære til din hund, er et hundehalsbånd. Der er mange smarte gadgets, der ikke er helt så vigtige, men der er brug for et halsbånd. Det er der mange grunde til. Én af grundene er lovmæssig, og én af dem er praktisk

hundehalsbånd

Overhold loven med et hundehalsbånd

Loven i Danmark kræver, at din hund har et hundetegn på. Det kan den næsten kun have, hvis den har et hundehalsbånd på. Så halsbåndet gør det muligt for dig at overholde loven. Når din hund har sit halsbånd på, så kan hundetegnet sidde i det.

Loven fortæller også, hvad der skal stå på hundetegnet. Der skal stå ejerens navn og adresse. Du behøver altså ikke at skrive hundens navn på hundetegnet. Det er dit eget valg. Det kan dog være smart at skrive dit telefonnummer, selvom du ikke skal. Et telefonnummer gør det nemmere at få fat i dig, hvis din hund skulle blive væk en dag og blive fundet af nogen.

Et praktisk stykke udstyr

Et hundehalsbånd er ikke kun et redskab til at overholde loven. Det er også et yderst praktisk stykke udstyr til hverdagen med hund. Det er jo halsbåndet, der lader dig sætte en snor på din hund. Så kan du gå ture med den, og du kan have kontrol over den.

Halsbåndet kan også bruges til at holde fast i hunden. Har du brug for at tage fat i din hund, så den fx ikke løber væk, kan du holde i halsbåndet. Det giver dig et smart håndtag. Det er nemlig svært at holde fast i selve hunden.

For mange hunde er det ubehageligt, når man tager fat i halsbåndet. De bliver utrygge ved det. Heldigvis kan det trænes. Du kan vænne din hund til, at du tager fat i halsbåndet en gang imellem. Det gør du med halsbåndslegen. Den går ud på, at hunden får noget lækkert, hver gang du nærmer dig dens hundehalsbånd med din hånd.