dækket bord med pynt til barnedåb

Sådan pynter du det fineste lokale til din barnedåb

En barnedåb kan være en stor begivenhed. Det kan være en mærkedag, som skal fejres med tilstrækkelig seriøsitet, da det er en velkomst af det yngste medlem af familien. Der kan være mange følelser forbundet med en barnedåb. Den skal helst være både fin og afslappet på samme tid, da der ofte vil være nogle lidt mere livlige gæster end til en ren voksenfest. Det kan være en god ide at leje et lokale, der netop tilbyder lidt fleksibilitet med for eksempel to rum. To rum kan gøre det muligt for familier at trække sig lidt væk, hvis der mærkes uro blandt de mindste. En barnedåb foregår ofte på et tidspunkt, hvor forældrene er maksimalt pressede. Der er kommet et lille nyt eksemplar til en tidligere tosomhed eller mindre familie, og det ekstra medlem trækker på forældrenes energi i form af søvnunderskud, trøst og meget andet. Derfor er det en god ide med en plan for at gøre dagen så nem som muligt uden at gå på kompromis med det særlige ved dagen.

Vælg en simpel udsmykning

Der er mange måder at finde en flot udsmykning af lokalet. Det kan sagtens gøres både simpelt og billigt, samtidig med at det er elegant. Det kan for eksempel være en masse blomster plukket i vejkanterne. Med lidt snilde kan de godt komme til at se flotte og dejlige ud. Det er vigtigt at klippe dem i forskellig højde, så de ikke ser for kedelige ud. Så kommer der liv i buketten. Det kan også være en ide at købe en flot dug i for eksempel velour. Den kan sagtens være flot, selvom velour typisk anses for lidt vel billigt. Derudover kan det være pænt med noget, der hænger ned fra loftet. Så får rummet netop en helt anden dybde.

En lidt anderledes pynt kan være en sæbeboble maskine. Det er i hvert fald noget, der kan vække lykke hos de allermindste. Der er ikke noget smukkere end sæbebobler, og det kan give et helt drømmeagtigt udtryk i lokalet. Derudover så kan det være godt med et simpelt farvetema til farvedåben. En til tre farver vil være elegante som farvetema. Hvis der kommer flere farver eller nuancer end det, kan det virke lidt forvirrende for øjet. Det kræver desuden lidt mere ekspertise at få til at se flot ud. Der er selvfølgelig den klassiske med blå eller lyserød. Men der kan sagtens vælges nogle lidt mindre kønsstereotype farver.

hvidt pynt til barnedåb

Husk nu en simpel menu

Det er så vigtigt med en simpel menu. Mange vælger at holde det som en art sammenskudsgilde, hvilket kan være en rigtig god ide, da der så er noget for enhver smag. Og det er nemmere for værterne, som jo kan være pressede nok i forvejen. Og hvis vi skal være helt ærlige, er det de færreste ting, et lille spædbarn behøver. Det er altså sjældent, at det er legetøjet, der er det sjoveste. Det er snarere mors eller fars grydeske. Det er nemlig også noget, som man kan gemme resten af livet.