baby

Den perfekte dåbsgave


Har din bedste veninde lige født, eller er du blevet moster igen? Så er det snart tid til at finde den helt rigtige dåbsgave til den lille nyfødte. Der er masser af udvalg, så det kan være vanskeligt at beslutte sig, men her kommer nogle fine ideer til de små.

Noget ganske særligt

Når det kommer til dåbsgaver, vil mange gerne give noget, som er lidt ud over det sædvanlige. Man må godt kunne se, at det her er en dåbsgave og ikke en vilkårlig fødselsdagsgave. Det kunne for eksempel være smykker eller en kop med navn indgraveret. På den måde gør man dåbsgaven mere personlig og til noget, som er med til at fejre præcist denne nye baby, og her er der mange søde gaveartikler, som passer perfekt til en barnedåb. Inden man får dåbsgaven indgraveret, vil det være god stil lige at orientere sig, hvis det er muligt, så man sikrer sig, at gaven er et hit, når nu den ikke kan byttes. Man kan naturligvis også give gaven og vente med indgraveringen, så man overlader denne del til forældrene.

Indgraverede dåbsgaver passer selvfølgelig til alle, men måske især til det barn, som ikke er den førstefødte i familien. Barn nummer to, tre og så videre vil gennem hele barndommen få masser af ting, som er gået i arv efter storebror eller storesøster. Der vil være tøj, legetøj, cykler og masser af andet, som automatisk sendes videre til lillesøster eller lillebror. Men en indgraveret dåbsgave er købt helt specifikt til netop dette barn, og det kan være dejligt at tænke på for vedkommende senere.

lille baby

En gave med omtanke

En dåbsgave behøver ikke nødvendigvis at være stor og dyr. De fleste vil bare gerne have, at man kan se, der er blevet tænkt over tingene. Og det kan man jo vise på flere forskellige måder. Der er børn, som har stort set alt, hvad de har behov for lige her og nu. Her kan man give et gavekort, som kan bruges på et senere tidspunkt. Det kan også være, man kan give et tilskud til et legehus eller en trampolin. Det er ikke noget, et nyfødt barn kan bruge med det samme, men om et år vil han eller hun sagtens kunne begynde at lege med det. Det vil i øvrigt være en gave, som søskende vil kunne deles om, uanset om man er barn nummer et, to eller tre. Det kan ligeledes være, man som gavegiver kan tilbyde at hjælpe med at samle legehuset eller trampolinen, for det kan være et tidskrævende stykke arbejde for nogle forældre, og som nybagte forældre ville man som regel ønske, at man havde lidt mere tid.

En dåbsgave kunne også være oplevelser med de små som et sæsonkort til hele familien til zoo eller legeland, eller hvad man har af muligheder. Det skal helst være noget, som ligger relativt tæt på, hvor man bor, så man nemt kan komme derhen. Så har man altid en udflugt lige ved hånden også til de mere spontane ture, som opstår helt uventet.