parterapeut

Få psykoterapeutisk hjælp til parforholdet

Er I to mænd, to kvinder, en mand og en kvinde der er i et parforhold og ønsker at blive klogere på jeres forhold, takle jeres udfordringer eller undersøge, hvorvidt I skal blive sammen eller gå fra hinanden, er psykoterapi en god vej ind i det. Her kan I et trygt rum undersøge, hvordan jeres forhold er, hvad I ønsker jer af forholdet og lære at udtrykke jeres behov, grænser og ønsker. Det kan virke simpelt nok, men i hverdagens trummerum og med alt det, vi kommer med fra vores baggrund, har vi vidt forskellige måder at kommunikere på, forstå kærlighed på og modtage kærlighed, som man kan gøre mere eller mindre bevidst og dermed også kan lære at se lidt udefra og blive klogere på i samråd med en parterapeut for eksempel ved en parterapeut hos The Praxis i København.  

At tage kontakt kan være det første vigtige skridt   

Når man har et problem, en krise eller en personlig udfordring, som man står overfor som par, kan det første vigtige skridt være at kontakte en parterapeut. Det kan være grænseoverskridende i sig selv at erkende, at man som par har brug for en professionel hjælper til at løse problemerne, men det kunne være ønskværdigt, at vi i højere grad lærer at tænke om hjælpen på lige fod med, når vi går til tandlægen, lægen og andre kropshjælpere som kiropraktorer og fysioterapeuter. Vi har bare ikke en lang tradition for at tildele det psykiske aspekt af mennesket lige så høj en grad af naturlighed. Det kan man som par være med til at ændre på, hvis man kontakter en parterapeut i København.  

Vil vi blive udstillet som et ”dårligt par”?   

Det kan være svært at forestille sig, hvordan det er gå hos en parterapeut i i København, hvis man ikke har prøvet det før. Man er måske bange for, at man bliver udstillet som en dårlig partner og at de situationer, hvor man for eksempel har været oppe at skændes, bliver vurderet og bedømt af parterapeuten. Her er det ekstra vigtigt at sige, at det er langt fra tilfældet. I gestaltterapien, som er indgangsvinklen hos The Praxis, er det nuet, der bliver undersøgt, og hvad der sker imellem jer i nuet. Der fokuseres på simple spørgsmål såsom hvad ønsker du? Hvad har du behov for? Og hvad vil du? Det er fremadrettede og konstruktive spørgsmål, der søger væk fra fordømmelsen og ind i fremtiden.  

Gestaltterapien er dialogbaseret  

Når man i stedet fokuserer på her og nu, går parterapeuten ind i en nærværende, empatisk og omsorgsfuld dialog med jer om, hvad I oplever som problematisk og skaber også en tryg ramme for, at I kan gå i dialog med hinanden som par, måske på en anden måde, end I er vant til. Det kan være meget virkningsfuldt at tage fat i her og nu, hvor parterapeuten spørger ind til, hvad sker der imellem jer lige nu? På denne måde får man også afdækket mere ubevidste mønstre, som styrer jer og I kan få øje på eventuelle skyggesider og modstand sammen, i et trygt og udviklende rum.