spisebordsstol i velour

Hvordan du passer bedst på dine velour spisebordsstole


Hvis du har fået erhvervet dig nogle flotte spisebordsstole i velour, eller overvejer at gøre det, er det selvfølgelig vigtigt, at du ved, hvordan du kan passe bedst muligt på dem, så de kan holde i mange år frem.

Mange kan godt være lidt påpasselige, når det kommer til velour, da de er bange for, at det er svært at vedligeholde og passe på. Selvom det kræver lidt at holde velour spisebordsstole pæne, er det dog ikke så besværligt, som du måske går og tror. Så hvis du er i overvejelsesfasen omkring køb af stole i velour, og det især er vedligeholdelsen der holder dig tilbage, så synes vi, at du skal læse med videre her. Vi vil nemlig prøve at guide dig igennem, hvordan du bedst muligt passer på dine spisebordsstole i velour.

Reager hurtigt på spildte pletter

Undervurder aldrig virkningen af at være hurtig, når det kommer til pletter på dine velour stole. Opsug altid spild med det samme med en ren, absorberende klud eller papirhåndklæde, men pas på med at duppe eller gnide på stoffet, da det egentlig bare vil skubbe væsken dybere ned i fibrene, og gøre det hele værre. Det er en god idé, at lade kluden være på pletten indtil, at al væsken er absorberet og lad den derefter lufttørre – hvis du får bugt med pletten hurtigt nok, kan den ikke ses efterfølgende.

velour

Damp dine velourstole regelmæssigt

Da velour har en vævet bund med kort og tætsiddende luv, så kan det godt have en tendens til at komprimere – ofte som en krølle eller en hvid plet – når den er under pres i lange perioder. Dette kan heldigvis løses ved hjælp af at dampe dine velour spisebordsstole – dette kan du enten gøre ved hjælp af en damper eller et strygejern med en dampindstilling. Du skal bare huske at børste forsigtigt i modsat retning af luven, og sørge for at temperaturen på dampen er lav, så du ikke udsætter stoffet for alt for meget varme.

Sørg for at støvsuge stolene ofte

For at sikre, at dine velour spisebordsstole forbliver flotte mellem pletrensning og dampning, så er det en god idé at støvsuge dem regelmæssigt. Hvis du støvsuger stolene dagligt, eller næsten dagligt, så kan du nemt sørge for, at stolene ser pæne og rene ud hele tiden, da du fjerner støv og krummer fra stolene. Du skal bare huske at bruge et blødt støvsuge hoved, og generelt sørge for at støvsuge stoffet blødt, så du laver ikke nogen mærker på stoffet.

Undgå direkte sollys

Hvis du vil gå all in på at beskytte dine velourstole, og hvis du især er interesseret i at sørge for, at farven på stolene forbliver den samme, er et godt råd at sørge for, at dine velour spisebordsstole ikke bliver udsat for direkte sollys. Hvis velour bliver udsat for meget sollys, kan det nemlig være med til at farven famler, så hvis du gerne vil undgå dette, er det en god idé at placere stolene lidt væk fra et vindue.