bedre søvn

Sådan får du en bedre nats søvn


Vi sover en tredjedel af vore liv. Selvsagt, skal denne tid værnes om, og ikke negligeres, da søvn er noget af et af de vigtigste, basale behov, vi har. Uden god søvn ville vi ikke være fuldt opladet, og vi ville ikke fungere som mennesker, overhovedet. Er man i en periode med dårlig søvn, er det værd at bruge lidt tid på at finde ud af, hvad der forårsager denne tørre periode, og hvordan man kan genoprette den gode søvn igen. Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan sove bedre, nogle af de bedste er listet herunder.

Overvej at skifte din seng ud med en der passer

Vi sover, næsten, alle sammen på senge og med dyner samt hovedpuder. Disse remedier er skabt, så vi kan sove mest behageligt, og dermed få mest ud af søvnen. Er et af disse remedier ude af takt, så at sige, fungere hovedpuden ikke for dig? er sengen for hård? der kan være mange ting, som ikke lige er som det skal være, og disse ting skal ses på med alvorlige øjne. For meget dårlig søvn leder til dårligt humør, og en generel dårlig gejst, uanset hvad det gælder. Hvis du hver nat sover dårligt, kan du overveje at finde dig en ny seng, som måske passer bedre til dig.

kvinde der sover

Har du ondt i kæberne? Få god søvn med en natbøjle

Der er ikke mange, som ved det, men mange af os har tendenser til at skærer tænder om natten. Det er ikke noget vi i daglig tale snakker så utroligt meget om, da det ikke forekommer særligt tit, i hvert fald af hvad vi tror. Vågner man med ondt i hovedet og nakken, eller oplever spændinger i kæberne, er det meget sandsynligt at man bider tænder i søvne. I dette tilfælde findes der, heldigvis, en smart opfindelse, kaldet en natbøjle, som ganske enkelt er en bøjle, lavet af blødt plast, som sættes i munden, inden sengetid, og forhindre tænderne i at mødes. Overvej en natbøjle hvis du har problemer med hovedpine og smerter i kæben.

God søvn er nødvendigt så vi kan præstere optimalt

God søvn er til så vi kan fungere bedst muligt, så vi kan få det meste ud af de mange situationer der bliver os givet, hver dag, året rundt. Får vi ikke sovet nok, har vi svært ved at få det fulde ud af de muligheder, som bliver stillet for os. Altså sover vi ikke optimalt, kan vi ikke leve optimalt. Når vi skal udvise overskud og godt humør, som på arbejdspladsen eller bare generelt derhjemme, når vi er sammen med børnene, eller ægtefælles, er det vigtigt at have sovet godt, så vi er klar til dette. God søvn er også en vigtig del af en god arbejdsglæde, som er nødvendig at have, hvis vi altså går på arbejde. Arbejdsglæde er den følelse vi har i maven, når vi skal på arbejde. Det kræver overskud at gå ind på kontoret, fast besluttet på at denne dag skal være en god dag, så sov godt.