boligindretning

Få det meste ud af dine kvadratmeter i din boligindretning


Hvis du vægter beliggenheden over størrelsen, så vil det ofte betyde, at du er nødt til at tænke lidt kreativt, når du skal indrette dig, for at få det bedste ud af den plads du har. Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre og har du (eller en du kan ringe til) hænderne rigtigt skruet på er der rigtig meget plads at spare eller udnytte, hvis du tænker ud af boksen.

Her kommer tre rigtig gode tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine kvadratmeter i din boligindretning

Døre giver stor spildplads

Hvis du i forvejen ikke har så meget plads at gøre med eller måske skal indrette et mindre rum og gerne vil kunne udnytte hele gulvpladsen, så er døre en af de helt store syndere, når det kommer til at spilde plads. Har du almindelige døre, der skal kunne svinges op og i, ligger der et kæmpe areal, som ikke kan udnyttes.

Vil du gerne have mulighed for at bruge den plads kan du enten vælge at tage døren af og bruge rummet som et åbent rum. Er det ikke en mulighed kan du i stedet vælge at udskifte den almindelige dør med en skydedør. Det giver dig en hel masse ekstra plads at lege med.

soveværelse

Tænk kreativt i din boligindretning – og ikke blot gulvplads

I virkeligheden kan det sagtens betale sig at tænke i m3 i stedet for m2, når du skal finde ud af, hvor meget plads du har.

Er der for eksempel høj til loftet kan en hems give dig både ekstra plads og opbevaringsmuligheder. Maler du den hvid og hænger et forhæng foran åbningen kan du næste kamuflere den – uden at rummet virker mindre.

Du kan også i stedet vælge at udnytte muligheden for opbevaring og multifunktion i de store møbler som seng og sofa. Her er det oplagt at bygge senge op i højden og udnytte pladsen under til opbevaring og endda tøjskab, hvis du er modig nok. Brug billige reoler og kommoder til at skabe højden og tilføj eventuelt en åbning, så du kan have ekstra kasser stående i hulrummet.

På samme måde kan sofaen bygges op med opbevaring under hynderne eller blive til en til en ekstra soveplads, når du har overnattende gæster.

Spar på pynten

Du kan sagtens skabe hygge og pynte selv om du bor i en lille lejlighed, men i stedet for at have mange ting, kan du i stedet bruge mere tid på at udvælge og sammensætte de helt rigtige genstande og billeder, der skal pryde vægge og hylder i dit hjem.

Jo mindre der står på hylderne, des lettere bliver udtrykket. Du kan dog stadig godt have enkelte store møbler eller billeder, hvis du sørger for at afstemme resten af indretningen i rummet, så det ikke bliver for klumpet eller voldsomt.

Det handler i høj grad om at tænke kreativt og ud af boksen, når det kommer til boligindretning, hvis du skal have det optimale ud af dit lille hjem, men det kan sagtens lade sig gøre!