skammel træ

Sådan indretter du et flot soveværelse

Man kan nemt komme til at afskrive soveværelset som et praktisk rum, der ikke skal bruges til andet end søvn og tøjskift. Derfor er det ofte et rum, der bliver forsømt, når det kommer til indretning. Det er dog en skam, for selvom det måske ikke er et rum, vi viser frem til vores gæster, så er det et rum, vi selv bruger meget tid i. Indretningen har stor betydning for, hvor tilpas vi føler os i vores soveværelse. Her er nogle tips til, hvordan du indretter det flot og stilfuldt.

En skammel: Vælg det rigtige sengebord

Et sengebord kan både være stort med skuffer eller blot være en enkel skammel træ. Et sengebord med skuffer er praktisk, fordi det giver dig mere plads til opbevaring. En skammel som sengebord kan dog give mere luft i rummet, og ofte er den ekstra opbevaringsplads slet ikke nødvendig. På en skammel er der fint plads til at stille en lille lampe, lægge din mobil til opladning og have et glas vand til natten stående.

skammel træ

Sengen som blikfang

Sengen er som regel det største møbel i dit soveværelse, og får næsten altid den mest prominente plads. Det er en god idé at udnytte det og gøre noget ud af sengen, så den fungerer som et smukt blikfang.
Investér i noget lækkert sengetøj med farver og mønstrer, der gør dig glad. Du kan også dekorere sengen med pyntepuder eller tilføje en elegant sengegavl. Hvis du bruger en skammel i træ som sengebord, kan du f.eks. få lavet en sengegavl i samme type træ for at skabe en rød tråd i soveværelset.

Få kunst ind i rummet

Det behøver ikke kun være stuen, man udsmykker med smuk kunst. Kunst er en god måde at gøre soveværelset mere personligt og spændende at være i.
Det kan f.eks. være billeder på væggene, gerne i afdæmpede farve, så de ikke ”larmer” for meget, når man skal sove. Det kan også være små figurer eller et stilleben, man kan opstille på en kommode eller en skammel i soveværelset. Kun fantasien sætter grænser.

Find et passende skab

Udover sengen er klædeskabet også et møbel, der ofte fylder en del i soveværelset. Derfor er det vigtigt at vælge det rette skab, der passer godt ind i rummet. Måske vil et hjørneskab fungere bedst i dit soveværelse, eller et meget højt skab, hvis du har højt til loftet.
Mange vælger også at have deres tøj hængende fremme på et stativ. Det er praktisk, fordi du altid kan se dit tøj og hurtigt danne dig et overblik over mulige sammensætninger, men det er også en fin måde at personliggøre rummet og vise dit smukkeste tøj frem, selv når du ikke har det på.
Har du pladsmangel i dit soveværelse, kan du tænke i alternative skabsløsninger. Det kan f.eks. være skuffer under sengen. Måske kan du også selv finde på en helt unik skabsløsning, der passer til lige netop dit soveværelse.