One Stop Moms

Sådan kan du være sikker på at have styr på momsen

Hvis du er ejer eller medejer af en større eller mindre virksomhed, så er der mange ting, du skal holde styr på. Noget, som der er virkelig vigtigt, at man har styr på, det er økonomien. Hvis man ikke har styr på virksomhedens økonomi, så er man heller ikke klar over, hvilke muligheder man har, og man kan nemt komme til at spænde ben for sig selv. Der er f.eks. mange virksomheder, der ikke har ordentlig forstand på skat eller moms. Det kan være, at du faktisk også er lidt i tvivl om, hvordan man håndterer moms i firmaet? Så kan du få hjælp i denne artikel. 

Få assistance fra professionelle 

Du skal ikke skamme dig over, hvis du synes, det er svært at finde ud af, hvordan moms fungerer. Det er noget, som der er flere firmaer, der laver fejl i. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det gør det mindre irriterende, når man så også selv laver en fejl. Hvis du er nervøs for, om du selv indberetter din moms korrekt, så kan du altid tage kontakt til www.timevat.com, som kan hjælpe dig. At der er nogle, der arbejder med at hjælpe virksomheder med at betale moms, vidner også om, at det er noget, som der er mange, der finder svært. 

Spil ikke overmodig 

Når man er chef, så er det klart, at man synes, det er fedt, når man kan spare penge på at gøre tingene selv. Det er nok den tanke, som mange virksomhedsejere har haft, når de har valgt selv at styre økonomien. Det er jo også ganske korrekt, at det er en super fin måde at spare penge på. Men det kræver altså også, at man ved, hvad man laver. Hvis man ikke sørger for at lave sit regnskab korrekt, så kan det have store konsekvenser for firmaet senere hen. Det kan faktisk godt være, at det ender med at blive dyrere for dig, hvis du selv skal sørge for økonomien. 

Har du hørt om One Stop Shop? 

Der er nye regler omkring betaling af moms i EU fra 1. juli 2021, og det er noget, man skal være opmærksom på, hvis man er en virksomhed, der sælger varer til udlandet. Det er nu et krav, at forbrugere i EU skal betale den lokale moms i modtagerlandet. Denne regel er lavet for, at det skal være nemmere for webshops at handle på tværs af EU. Det er nemlig nu sådan, at det ikke længere kræver en lokal momsregistrering, når man sender. Webshops kan melde sig til OSS EU-ordningen, som det bliver kaldt, ind på Tast Selv SKAT. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det stadig er nødvendigt at lave en lokal momsregistrering, hvis du har et lager i udlandet. Her er det også vigtigt, at du sørger for at have et momsnummer. Der faktureres normalt automatisk over Amazon, men det er også en regel, der er ved at blive lavet om.