Hundefoder

Vælg det rette hundefoder fra start

At skulle vælge imellem de mange forskellige produkter af hundefoder på markedet kan være noget af en jungle. Der findes muligvis samtidig lige ås mange meninger om hundefodring som der findes hunde. At vælge det rette foder til din hund, er dog vigtigt lige fra starten. Med det rette foder sikrer du en bedst mulig sund og rask hund der holder sig sygdomsfri gennem hele livet. Når du skal vælge hundefoder, bør du kigge på hundens fordøjelsessystem og vælge et foder der er tilpasset dertil. Hike hundemad er et bud på naturligt hundefoder der tilpasset hundens fordøjelse og som samtidig kan tilpasses den enkelte hund og dens behov for skræddersyet ernæring. Hike hundemad fås til hvalp og gammel samt alle hunde der måtte falde ind i kategorien der imellem.  

Hvorfor skal hunden have det rette hundefoder?  

Det rette hundefoder er nødvendigt for at tildele din hund præcis de næringsstoffer som der er behov for. Her bør der både være fokus på mikro og makronæringsstoffer altså vitaminer og mineraler samt proteiner, kulhydrater og fedt. Alle næringsstoffer er nødvendige for at tildele din hund de rette byggesten til at vokse eller til at opretholde en høj sundhed. De forskellige hunde kan have forskellige behov og derfor er det nødvendigt at kigge på din hund, inden du tager på indkøb efter hundefoder. Er din hund hvalp, er der eksempelvis særlige behov for næringsstoffer, ligesom der kan være forskel på race, type og størrelse når det kommer til næringsbehovet. Med det rette hundefoder sikrer du, at din hund opnår den bedste sundhed, ikke kun i dag, men også på sigt. Med det rette hundefoder er du med til at forebygge problematikker der næringsmæssigt kan opstå hen over tid for din hund. Det rette hundefoder bør være tilpasset til hundens status såsom alder, race, eventuelle sygdomme og disponerede problematikker.  

Skal du vælge kornfrit hundefoder?  

Kornfrit hundefoder er en mulighed for at vælge et naturligt hundefoder der er tilpasset hundens fordøjelsessystem. Mange produkter med hundefoder indeholder de næringsstoffer der på deklarationen ser ud til at være helt perfekt, men nogle råvarer er hundens fordøjelsessystem ikke tilpasset til at kunne håndtere tilstrækkeligt. Det gælder blandt andet korn. Hunde er til trods for at vi har avlet den i utallige generationer til familiedyr stadig kødædere. Hunde besidder ikke et fordøjelsessystem der har nemt ved at nedbryde planter. Ved at vælge et kornfrit hundefoder mindsker du sandsynligheden for et presset fordøjelsessystem og tendensen til foderallergi der bestem kan være en gene for hunden. Samtidig stabiliserer du blodsukker balancen i blodet og sikrer en stabil energitildeling til hunden og på samme vis en mere stabil vægt. Vægtstabiliseringen er særlig vigtigt for neutraliserede hunde, der kan have tendens til nemt at opbygge fedtdepoter. Kornfrit hundefoder giver den mest naturlige næringskilde til hunden og sikrer at mest muligt af foderet bliver udnyttet, hvilket vil sige mindre afføring og en sundere og gladere hund, uden ernæringsmæssige problematikker som følge af en unaturlig fodring.