waders

Find det rigtige grej til kystfiskeri og kom i gang med din nye hobby

Kysfiskeri er almindeligt i Danmark, fordi det er så nemt at komme ud til en kyst. Langt de færreste Danskere skal køre mere end en time for at komme ud til en kyst, og på mange af kysterne må man fiske.

Vores land har næsten 9000 km. kyststrækning, og hvis man vil fange havørred, så er kystfiskeri en af de bedste måder at gøre det på. Også hvis man vil fange sild om foråret, handler det blot om at finde sig et par gode Waders, så man kan stå i det kolde vand og fiske.

waders

Hvad er kystfiskeri egentligt?

Kystfiskeriets omdrejningspunkt ligger jo i selve navnet, da det er en form for fiskeri som foregår tæt på kysten.

I stedet for eksempelvis at tage ud på en fiskekutter, står man tæt ud for kysten med fiskestangen. Når det virkeligt bliver sommer, kan man på mange kyststrækninger stå og fiske med bare tæer og i shorts. Mange fisk har dog deres sæson i det tidlige forår, og dette gælder for eksempel ørred. I denne sæson kan vandet stadig være meget koldt, og derfor er waders essentielle til kystfiskere.   

Waders er en vigtig del af fiskeriet

Waders gør det som sagt nemmere at stå i relativt lavt vand, og med waders er man sikker på at man ikke får ubehageligt kolde og våde tæer. Det kan være at du har prøvet waders før, men hvis du ikke har, er det klart oplevelsen værd.

Stå sikkert og fast i vandet, så du kan fiske i timevis uden at blive kold. Moderne waders er typisk lavet af vandafvisende neopren, som er særdeles godt til at holde varmen inde. Med et par gode waders er du sikker på at du ikke kommer hjem med kolde og forfrosne ben.

Waders uden nogle syninger holder vandet ude

Der findes også waders som er lavet af nylon, hvis man skal kystfiske om sommeren. Nylon holder ikke varmen inde på samme måde som neopren, og dette er en klar fordel til hvis man fisker i mere lunt vand.

Mange af de bedste moderne waders er exceptionelt gode til at holde vand og kulde væk, fordi de ingen syninger har. Dette gør dit fiskeri yderst komfortabelt, og du får et par waders som vil holde i mange år frem. Der findes både buksewaders og mere traditionelle varianter som går hele vejen op over brystet.

Hvor kan man kystfiske og hvordan kommer man i gang?

Som alle ved, har Danmark en utroligt stor kyststrækning i forhold til selve landets størrelse. Man kan kystfiske rigtig mange steder i Danmark, hvis man har et gyldigt fisketegn. Jylland har den længste kyststrækning, og der findes mange gode områder.

Vær opmærksom på landets fredningsbælter, da disse områder ikke må benyttes til fiskeri. Når man vil fiske, har man altid ansvar for at holde sig opdateret. Fiskeri er en fantastisk hobby for mange, og med et land som har så stort et kystområde, er det vigtig at passe på vores hav.